Thursday, April 17, 2008

Tisdag i tyresö


Köp aldrig saker av folk i tyresö
skriven av andreas eriksson

Det var en gång en kille som hette olle.

En dag när olle vaknade upp hos sin vän andreas så beslöt dom sig för att köpa ett tv spel, ett nintendo 64 för att vara exakt.

Efter att ha kollat runt på blocket i ca 15 minuter hittade andreas ett relativt fräscht och billigt 64. Andreas ringer på annonsen och bekräftar pris samt adress och sen bär det av!

Andreas och olle tar sig först hem till olles föräldrar för att låna bilen och efter en snabb lunch på mcdonalds i sköndal anländer de till ett minst sagt risigt lägenhets område i tyresö.

Det är flera afrikanska familjer som skriker emellan deras ballkonger, invandrar barn som är allmänt invandriga och allt är minst sagt obehagligt.

De två pojkarna slår en signal till kvinnan som lagt utt annonsen och innan vi fattar vad som händer står vi i en hiss som luktade riktigt mycket kiss.

Väl uppe på våning 3 träffar vi den extremt slitna slovka/ziggenaren som lagt ut annonsen som visar in dom två livrädda pojkarna i lägenheten. Lägenheten är fylld, från vägg till vägg, golv till tak, med allt skit du kan tänka dig, skumma växter, fula prydnadssaker mm och pojkarna är nu livrädda. Efter det vanliga artighets kallpratet ska det nu göras affärer.

Olle och andreas kommer in i sovrummet där nintendot står. Efter en snabb check att det fungerar observerar olle att det ligger både rakblad och tomma ampuller på nattduksbrodet som tydligen tillhör kvinnans son (som för övrigt är 18 och förmodligen crackpundare). Andreas och olle blir nu utledda i vardagsrummet där kvinna börjar rota uppe i bokhyllan efter fler spel som killarna eventuellt är sugna på att köpa. Andreas följer kvinnans hand rörelser (för att kunna snabbt kunna fly om hon skulle dra fram kniv eller liknande tillhygge) och får syn på en hel drös med porrfilmer uppe på bokhyllan, läget är nu mer än obekvämt. När andreas låter blicken vandra runt i vardagsrummet ser han snabbt att nästan allt innehåll i den stora bokhyllan består av porrfilmer, både gay och hetro, andreas puttar till olle löst och indikerar den väldigt respektabla porrsamlingen och läget går ner ännu ett steg på behaglighetsskalan.

Efter att andreas och olle har bestämt sig för vilka spel de ska ha flyr de illa kvickt fortet och likt rädda katter går de i rask takt tillbaka till bilen med svansen mellan benen.

Väl hemma hos olle kopplas den nyinhandlade konsollen in för "premiär spelning" men stämmningen går nu snabbt från bra till röv: Andreas upptäcker att konsollen är den amerikanska versionen...

Vilket i sin tur betyder att alla spel som säljs här i sverige inte kommer funka i nintendot och att två av spelen dom köpt mycket riktigt inte fungerar.

Snipp snapp snupp, så va sagan slutt


Det som inte nämns i berättelsen var att kvinnan under hela visiten la små sjuka kommentarer i stil med: "Min son har precis tattuerat sig. Det skulle va en drake men det vart en tribal. Låt aldrig en nybörjare tattuera dig" och att lägenheten killarna befann sig i luktade så sjuk illa att de va tvungna att andas genom munnen.

Trotts allt skit så hade killarna ändå ett fungerande 64:a med 2 kontroller och mariokart.

Annars då? Bilen bra?

No comments: